Hvem er Cassan?
cassan illustration

Lidt om mig:

Mine damer og herrer - Velkommen! Mit navn er Casper Sand - jeg er født og opvokset i Aalborg! Jeg har tegnet tegneserier lige siden børnehave-klassen. Jeg kan huske, at min farmor plejede at købe Anders And blade til mig hver eneste torsdag, og efter et par år havde jeg bunker og kasser med blade overalt på mit værelse. Der var altid noget at læse - og selvfølgelig drage inspiration fra. Jeg var utrolig fascineret af Anders And universet - specielt når det var tegnet og fortalt af Don Rosa. Han tegnede serierne livligt, med stor detaljegrad og en genial humor. Ham har jeg stadig meget stor respekt for. Senere hen er jeg gået over til at læse en god del Manga, som man også kan ane lidt indflydelse fra i mine tegninger.

Alt tegneserie-tegning foregår i min fritid. I 2012 fik jeg min bachelor i Medialogi på Aalborg Universitet, og sidenhen har jeg arbejdet som multimedie grafiker på Nymarksminde i Vodskov. Her har jeg ansvaret for stedets hjemmesider, plakater, reklamefilm og alt det grafiske. Det er et fedt arbejde, da det blandt andet giver mig en frihed til at udvikle min kreativitet og evner indenfor forskellig designmæssigt arbejde.

Ud over at tegne, kan jeg også finde på at skrive, instruere og redigere film. Det er dog ved at være nogle år siden jeg sidst har lavet noget "større" projekt. Nu laver jeg mest bare musik videoer med mit band - årh ja, glemte jeg at nævne det? Jeg er forsanger i et band ved navn Möwe.

Lidt om Möwe:

Möwe betyder måge på tysk og er navnet på mit band. Her spiller jeg sammen med fire andre gæve gutter. Vi har spillet sammen siden 2009 og har indtil videre udgivet ét album, kaldet "Covered in Blööd". Det har vi gjort i samarbejde med Station10 i Nørresundby - dvs. vi har har lånt deres studio og øvelokaler. Vi giver den altid max gas når vi er ude og spille for et publikum, og har altid et mærkeligt kostume, eller tre på. Som nævnt har jeg lavet en god del musikvideoer for bandet. De kan alle findes på Möwe's Youtube.

Vi lyder som:

Forskellige bands har givet inspiration til Möwe. Da mig og min bror startede bandet, lavede vi det som en parodi på Rammstein - deraf kommer vores tyske navn. Vi lavede to tyske sange, som var Rammstein-agtige, men herefter havde vi det så sjovt med det, at vi begyndte at skrive sange på andre sprog. Vi har indtil videre lavet sange på tysk, engelsk, dansk og spansk. I dag eksperimenterer vi meget med forskellige stil-arter, men musikken hælder mest imod heavy metal og hård rock. Folk sammenligner os ofte med Iron Maiden og System of a Down. Du kan lytte til vores musik på Möwe's Soundcloud, eller følge os på Möwe's Facebook. Er du blevet interesseret i mere, kan du købe vores album på itunes.

Lidt om Infection:

Infection er en tegneserie som jeg har arbejdet på siden slutningen af 2006. Serien startede ud som en udvikling af en tegneserier jeg lavede på daværende tidspunkt, kaldet Limit of Strength. Den handlede om to karaktere som kæmpede imod verdens-organisationen Global Waste. Jeg lavede tre afsnit på hver 20 sider, og før jeg kunne fortsætte med afsnit 4, ville jeg undersøge Global Wastes fortid og historie i en slags sidehistorie. Den sidehistorie blev til Infection og har efterhånden overtaget mit fokus totalt - jeg tror næppe at jeg vender tilbage til den "originale" serie. Jeg laver hele tegneserien alene og det tager laaang tid at tegne, farvelægge og tekste. Derfor er mit mål at få et nyt kapitel ud én gang om året, men det er desværre ikke altid at jeg har muligheden for det. Men efter hvert kapitel får jeg altid fornyet energi ved at lave en masse andre projekter. Derfor er jeg blandt andet også glad for at jeg kan udgive serien her på min hjemmeside, hvilket gør det muligt for at alle at følge med når de selv har lyst.

Inspiration til tegneserien:

Som sagt er serien bygget videre på et universe som jeg fandt på til Limit of Strength. Limit of Strength var min første serie med karakterer i skikkelser af mennesker. Dvs. før det, havde jeg altid lavet tegneserier med dyr, sjove væsner, eller andet. Den tegneserie startede jeg ca. i 2003, og det var resultatet af at læse alt for meget Dragon Ball og Akira. Jeg blev vildt stor fan af disse mangaer, hvilket betød at jeg ville lave noget lignende. Det har efterhånden udviklet sig til min egen stil, som mest er "vestlig", men også blandet med en god del manga.

Du kan selvfølgelig følge med i alle nyheder på Infection's Facebook.

Mail: casper@cassan.dk - Tlf.27 32 88 27

Top ↑